Blesavi kez, čaša šampanjca, pa sve ispočetka

 
 undefined
 
Ne izmiču stare godine nego mi jurimo nove. Tako prođe i još jedna, sportski uzbudljiva, ispunjena srećom i tugom, usponima i padovima svakog od nas, kao i danima bez bilo kakvih osećanja. Ostade u retrovizoru sa pravom da je se jednog dana prisetimo. Kakva god da je bila, neka bude sa osmehom na licu. Jer pobede i osmesi se broje, i njih spakujmo u svoj kofer, a porazi, njima ćemo odati počast i pokloniti im kartu za isti let na koji se ukrcala i ova 2016. Počast su zaslužili jer su nas naučili nečemu novom, ali se nadam da nas neće pronaći opet. Ako nas slučajno i nađu, te zakucaju na vrata u 2017, nadam se da će doći samo nekoliko odbeglih nestašnih sinova poraza, pa ćemo se s njima lako izboriti. Srećan put, i skrenite desno kod Albukerkija!
A što se fudbala tiče, on će uvek biti tu za nas. Najrazličitije dekorisan, estetski drugačiji svačijem oku, on će biti tu i opstajati, nevezano za spoljne uticaje, bili oni predstavljeni pojmovnim pismom najmnogoljudnije zemlje sa beskonačnim brojem nula i kratkim rokom trajanja, ili pak geopolitičkim prilikama – za njega ne brinite, opstaće i nastaviće da nas usrećuje. I ne samo fudbal, sport nas neće izneveriti.
Pojaviće se neki novi fudbalski romantičari slični Lesteru, neki novi mađioničari sa bubamarom i sa nešto većom loptom narandžaste boje (ili isti, ali sa novim potezima). Vratiće se i naš Nole na prvo mesto, ko u to i sumnja… Sport je čudo. Jednom neki pametan čovek reče – Poželi nešto. Možda se čudo večeras dosađuje. – tako će i naredne godine, razni sportisti, vođeni tom mišlju, nas obične gledaoce častiti svakakvim dostignućima i trofejima koji su na granici verovatnog. Na nama je, kao i do sad, da se prepustimo i da u tome nađemo svoj mir, ili bar kratkotrajni izlaz iz svakodnevne rutine.
Ja vam u predstojećoj godini, pre svega, želim puno zdravlja i pameti, to je ono što vam je najpotrebnije. Sreća i radost će doći sa tim. Iskoristite ovu godinu bolje nego prethodnu, a opet lošije nego onu nakon nje (skoro pa u stilu Mitra Mirića). Zanemarite probleme, okrenite se onome u čemu ste dobri. To nije teško, svako je dobar u nečemu. Podignite glavu gore i pravac u nove pobede. Jer, dok god je ona iznad vode šanse da se udavimo su minimalne. 
Nije ovo motivacioni govor, niti otvoreno pismo, samo niz želja da nam predstojeća godina bude bolja i da nastavimo da rastemo, i pratimo fudbal naravno, zajedno. Mi ćemo nastaviti da pišemo za vas i da vas obaveštavamo, kao i do sad, na najbolji mogući način. Praznici su ispred nosa, nova godina odmah iza ćoška, pa je i vreme za mali predah. Odmorite i vi, opustite se i provedite. I ne zaboravite, važno je uživati, šta god radili, napunite godine životom, a ne život godinama.
Do nedelje dobro društvo, blesavi kez i čaša šampanjca (ili flaša, ko kako voli), pa onda sve ispočetka… 
Srećna Nova godina!
Vaš Marko Jović

O autoru

Zovem se Marko, imam 19 godina, ovaj blog sam napravio da bih podelio svoje mišljenje o sportu sa drugima. O fudbalu pre svega, mada biće tu sigurno i drugih tema. Pa krenimo...